Радионица за симулацију суђења, Вршац 18 – 22. фебруар 2013. године

18 фебруар 2013

У  периоду од 18. до 22. фебруара 2013. године у Вршцу одржава се радионица за симулацију суђења. Радионицу је организовала Управа у оквиру пројекта МОЛИ Србија који се финансира из средстава ИПА ЕУ а спроводи Савет Европе, чија је сврха унапређивање стручних и оперативних капацитета система у Србији за борбу против прања новца и финансирања тероризма.

Учесници радионице имаће прилику да чују предавања експерата Управе за спречавање прања новца као и стручњака из европских земаља који се баве проблематиком прања новца и финансирања тероризма.

Током радионице биће организоване вежбе током којих ће учесници бити подељени у групе које ће радити на симулованим случајевима прања новца од истражног поступка до суђења, укључујући и поступке тражења међународне правне помоћи као и размену информација и примену посебних истражних мера.

Радионица је намењена првенствено тужиоцима, судијама и представницима полицијских органа који се у својим свакодневним активностима баве спречавањем прања новца и финансирањем тероризма. Сврха рaдионице је подизање свести о значају примене мера и радњи спречавања прања новца као и обука превосудних и полицијских органа како би се повећала ефикасност система за борбу против прања новца и како би сами поступци довели до осуђујућих пресуда.