Radionica za simulaciju suđenja, Vršac 18 – 22. februar 2013. godine

18 februar 2013

U  periodu od 18. do 22. februara 2013. godine u Vršcu održava se radionica za simulaciju suđenja. Radionicu je organizovala Uprava u okviru projekta MOLI Srbija koji se finansira iz sredstava IPA EU a sprovodi Savet Evrope, čija je svrha unapređivanje stručnih i operativnih kapaciteta sistema u Srbiji za borbu protiv pranja novca i finansiranja terorizma.

Učesnici radionice imaće priliku da čuju predavanja eksperata Uprave za sprečavanje pranja novca kao i stručnjaka iz evropskih zemalja koji se bave problematikom pranja novca i finansiranja terorizma.

Tokom radionice biće organizovane vežbe tokom kojih će učesnici biti podeljeni u grupe koje će raditi na simulovanim slučajevima pranja novca od istražnog postupka do suđenja, uključujući i postupke traženja međunarodne pravne pomoći kao i razmenu informacija i primenu posebnih istražnih mera.

Radionica je namenjena prvenstveno tužiocima, sudijama i predstavnicima policijskih organa koji se u svojim svakodnevnim aktivnostima bave sprečavanjem pranja novca i finansiranjem terorizma. Svrha radionice je podizanje svesti o značaju primene mera i radnji sprečavanja pranja novca kao i obuka prevosudnih i policijskih organa kako bi se povećala efikasnost sistema za borbu protiv pranja novca i kako bi sami postupci doveli do osuđujućih presuda.