Обавештење о новом ТМИС-у

26 децембар 2022


Обавештавамо све обвезнике да ће обавезе из члана 47. Закона о спречавању прања новца и финансирања тероризма моћи да испуњавају електронским путем преко веб апликације ТМИС (TMIS – Transaction Management Information System), почевши од 01. јануара 2023. године. Апликацији можете приступити путем следеће везе:

https://tmis.apml.gov.rs/tmisfe

Претходна верзија ТМИС апликације, која је била лимитирана за приступ одређеним типовима корисника, биће онемогућен од 31.12.2022. године у 17 часова.

Молимо све кориснике да евентуалне пријаве извештаја о готовинским трансакцијама извршених у периоду од 31.12.2022. до 03.01.2023. године, унесу преко новог ТМИС-а почевши од 04.01.2023. године.

Управа ће упутити молбу надзорним органима да током наведеног периода узму у обзир немогућност обвезника да испуне своје обавезе у складу са чланом 47. Закона.

Сви корисници којима су креирани налози током тест фазе моћи ће да приступе апликацији са постојећим крединцијалима.

С обзиром на број корисника који ће бити у могућности да врше пријаве Управи, молимо нове кориснике да захтев за отварање налога доставе тек када буду имали потребу за пријаву извештаја о готовинским трансакцијама или сумњивим активностима. Инструкције за креирање налога су идентичне као и за тестну верзију и достављене су вам од стране вашег надзорног органа.

Корисничко упутство за рад у ТМИС-у се налази у самој апликацији, у одељку „Администрација - Документа“.