Унапређење институционалне сарадње

17 јун 2019

Више јавно тужилаштво у Новом Саду и надзорни органи за ЗОСПНФТ заједно у борби против прања новца и финансирања тероризма

 Kоординаторка процене ризика и надзорни органи за ЗОСПНФТ организовали су 11. јуна 2019. године у Новом Саду, састанак са заменицима Вишег јавног тужилаштва . Циљ састанка је био унапређење институционалне сарадње између надлежних надзорних органа који контролишу примену прописа о спречавању прања новца и финансирања тероризма и тужилаштва. Састанак је такође представљао прилику за размену искустава између надзорних органа и тужилаштва, али и за упознавање тужилаца са надлежностима   надзорних органа и начином контроле. Током састанка, договорени су начини даље сарадње, а тема састанка била је и потписивање меморандума о сарадњи, који ће водити ефикаснијем откривању сумњивих активности и унапређењу протока информација у борби против прања новца и финансирања тероризма.

Овaj састанак је организован у оквиру Пројекта  „Унапређење квалитета и ефикасности извештавања о сумњивим трансакцијама и кључних функција Управе за спречавање прања новца“,  који финансира Европска унија. Корисник пројекта је  Министарство финансија – Управа за спречавање прања новца, а пројекат спроводи конзорцијум који предводи КПМГ.