Nastavak obuka za obveznike

21 decembar 2018

Uprava  je u prethodnim mesecima održala niz obuka za obveznike, na kojima je bilo reči o zaključcima Nacionalne procene rizika od pranja novca i finansiranja terorizma, o primeni Zakona o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorizma, pratećih sektorskih smernica i Zakona o ograničavanju raspolaganja imovinom  u cilju sprečavanja terorizma i širenja oružja za masovno uništenje.

 Konkretno, u periodu od 22. oktobra do 19. novembra 2018. godine u organizaciji Privredne komore Srbije,  održano je 8 obuka za ukupno 309 posrednika u prometu i zakupu nepokretnosti, kao i za tržišne inspektore koji vrše inspekcijski nadzor posrednika,  pod nazivom „Unapređenje svesti  i znanja o identifikovanim rizicima“.

Obuke su održane u Kragujevcu, Novom Sadu, Subotici, Nišu, Valjevu, Beogradu i Pančevu.  

 Početkom novembra 2018. godine održane su prezentacije zaključaka Nacionalne procene rizika za računovođe, lizing kompanije, društva za osiguranje i advokate, a 17. i 18.12.2018. godine za računovođe i menjače.

 Dana 26.11.2018. godine održana je prezentacija zaključaka nacionalne procene rizika za brokersko-dilerska društva, a 27.11.2018. godine za društva za upravljanje investicionim fondovima, ovlašćene i kastodi banke.