Predstavljanje Nacionalne procene rizika od pranja novca i procene rizika od finansiranja terorizma

01 april 2022

Prema FATF preporukama, obaveza država je da redovno procenjuju rizike od pranja novca finansiranja terorizma, proliferacije i da iste rizike redovno ažuriraju. Na sednici Vlade Republike Srbije održanoj 30. septembra 2021. godine donet je Zaključak o usvajanju Nacionalne procene rizika od pranja novca i nacionalne procene rizika od finansiranja terorizma, Procene rizika od pranja novca i finansiranja terorizma u sektoru digitalne imovine i Procene rizika od finansiranja širenja oružja za masovno uništenje.

8.aprila 2022.godine, sa početkom u 10 časova, u Privrednoj komori Srbije, Resavska 13-15 održaće se predstavljanje Nacionalne procene rizika od pranja novca i procene rizika od finansiranja terorizma, u organizaciji Udruženja finansijskih institucija i Ministarstva finansija -Uprave za sprečavanje pranja novca. U izradi procene rizika od pranja novca i finasiranja terorizma, zajedno su učestvovali predstavnici javnog i privatnog sektora.

Republika Srbija je ažurirala zaključke o prisutnim rizicima 2021. godine, a rezultate procene rizika predstaviće nacionalni koordinator procene rizika i koordinatori za procenu pretnji i ranjivosti sistema.

Molimo vas da do srede, 6.aprila, potvrdite vaše prisustvo na mejl adresu finansijske.institucije@pks.rs.