Održana Radionica – Sprečavanje pranja novca i finansiranja terorizma (AML/CFT) za obveznike i nadzorne organe nefinansijskog dela sistema u Republici Srbiji

05 jun 2023

 

Dana 29. maja 2023. godine zaposleni u Odseku za nadzor su prisustvovali Radionici – Sprečavanje pranja novca i finansiranja terorizma (AML/CFT) za obveznike i nadzorne organe nefinansijskog dela sistema u Republici Srbiji, na kojoj su prisutni bili obveznici iz sektora revizora i računovođa.

Takođe, zaposleni u Odseku za nadzor su dana 1. 6. 2023. godine prisustvovali Radionici – Sprečavanje pranja novca i finansiranja terorizma (AML/CFT) za obveznike i nadzorne organe nefinansijskog dela sistema u Republici Srbiji – organizovanoj za nadzorne organe, na kojoj je tema bila „AML/CFT Risk Based Supervision“.

Na istoj radionici, u periodu od 29. 5. 2023. do 31. 5. 2023. godine, ispred Odseka za nadzor, inspektor Igor Grbović je obveznicima iz redova revizora, računođa, advokata, javnih beležnika, agenata za promet nekretnina, priređivača posebnih igara na sreću u igračnicama i priređivača posebnih igara na sreću preko sredstava elektronske komunikacije, održao predavanje na temu „Karakteristike prijave sumnjive transakcije - Suspicious Transaction Report (STR)“, takođe još jednom potsećajući obveznike na dokument „Preporuke za prijavljivanje sumnjivih aktivnosti“ koji je donet 28. 12. 2022. godine, i koji može biti jako koristan alat prilikom analize potencijalnih sumnjivih transakcija i aktivnosti kod klijenata.