Nastavak obuka obveznika, ovaj put obuka novoosnovanih računovodstvenih agencija i faktoring društavaBeograd, 24. i 27. oktobar 2023. godine Predstavljena Nacionalna procena rizika od pranja novca i nadzor nad Zakonom o sprečavanju pranja novca i finansi

17 novembar 2023

 

Beograd, 24. i 27. oktobar 2023. godine

 

Predstavljena Nacionalna procena rizika od pranja novca i nadzor nad Zakonom o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorizma

 

 

Uprava za sprečavanje pranja novca-Odsek za nadzor nastavljaju sa realizacijom aktivnosti iz usvojenog Akcionog plana za sprovođenje Strategije za borbu protiv pranja novca i finansiranja terorizma za period 2022-2024. godina.

 

I ovaj put uz podršku Misije OEBS, Uprava za sprečavanje pranja novca organizovala je dva vebinara na temu „Sistem sprečavanja pranja novca i finansiranja terorizma, sa osvrtom na procenu rizika od pranja novca i finansiranja terorizma“. Reči je bilo i o praktičnoj primeni Zakona o ograničavanju raspolaganja imovinom u cilju sprečavanja terorizma i širenja oružja za masovno uništenje.

Obuci je prisustvovalo preko 100 novoosnovanih računovodstvenih agencija i faktoring društava, tačnije ovlašćena lica i zamenici ovlašćenih lica, kao i članovi najvišeg rukovodstva kod ovih obveznika.

Imajući u vidu da su to novi obveznici, cilj obuke je bio podizanja svesti o pripadnosti sistemu za borbu protiv pranja novca i finansiranja teorizma, kao i obavezama koje obveznici u sistemu imaju.

 kod ove grupe obveznika.

Plan je da se nastavi sa ovom praksom koju smo uspostavili pre par godina, jer je pokazala dobre rezultate u samoj prevenciji.