„Отворени свет“ оријентациони семинар, САД 7 – 20. новембар 2012. године

08 новембар 2012

Представници Управе отпутовали су у двонедељну посету САД. Путовање је организовано у оквиру програма „Отворени Свет“ Конгреса САД (Open World Program www.openworld.gov ). Програм је покренут као пилот пројекат, а основан је као стални програм 2000. године са идејом да се омогући представницима земаља из Европе и Азије да се упознају са Америчким демократским системом. У оквиру програма данас има преко 17. 000 лидера из свих области политичког и јавног живота земаља из Европе и Азије који су имали прилику да постану део програма „Отворени Свет- алумни заједно“.

У оквиру програма, представници Управе имаће прилику да се упознају са законодавном улогом Конгреса. Такође ће им бити дозвољено да активно учествују у раду Конгреса у области доношења закона, превенције трговине људима и другим областима које су од значаја за Конгрес.

Основни циљеви програма су помоћ делегатима, који су били део програма, да ојачају законодавно тело у њиховим земљама, развој мреже лидера који су имали прилику да присуствују раду Конгреса како би могли међусобно да сарађују у областима које су од заједничког интереса.

Значајан аспект активности програма је установљавање и јачање сарадње и партнерских односа САД и земаља из Европе и Азије.